" A year from now you may wish you had started today "

29 June 2016

Tentang Diri

Dari mana nk mula ea? Nama dah ada terpampang,umur pun.Hobi? Cliche sgt punya soalan.ermm...

Ok.Aku ni seorang yg berfikiran terbuka,progresif  bukan konservatif,figuratif bukan literalis,tp pada masa yang sama realistik bukan imaginative,rasional bukan emosional.Tapi kena la practical,bukan omong kosong saja.

Bagi aku logik dan sains sgt penting,tp sbg seorang muslim ianya terbatas dan nas al-quran & hadis mengatasi segalanya.

Sampai sekarang aku xtau apa warna kegemaran aku,org cakap aku xde pendirian,bagi aku bukan cm2,ianya bergantung di mana ia berada.Seperti sepasang baju puteri kayangan dipakai seekor anjing ianya kelihatan menjelekkan.Ok contoh ni extereme,bagaimana dgn tahi kanak2 yg kuning dgn durian musang king.Malah itu la pendirian aku,cantik or x cantik ianya subjektif.

Habis cakap tentang warna,yang aku tau ialah makanan kegemaran aku ketam masak lemak mama aku ( gulai lemak pun kuning tapi lazat ).Lagi aku suka ayam goreng berempah dgn nasi belauk pagi.

masakan ni yg mama akn slalu masak kt aku bila balik kg..thanks mama!

Aku fikir yg aku ni complicated,tapi si dia boleh baca aku.Mungkin dia faham aku even kdg2 aku sendiri tak.Si dia bgtau yg aku ni ;

- low profile
- memahami org lain tp agak ssh memahami diri sendiri
- mudah dipujuk kalau kena dgn caranya
- rela diri sakit asalkan org len x
- penyayang,protective
- agak keras kepala
- tak mkn pujian tp suka memuji
- friendship means a lot
- blh jd pendendam ( Yeahhh... )
- sk bg nasihat n tlg org

Aku juga pelajar perubatan tahun akhir kt Zagazig University,Mesir.Kehidupan sbg sorg pelajar akn dirindui,yg aku tau lps ni xblh happening mcm ni lg.N aku bercita2 utk sambung belajar jika diberi peluang even dh lama gila aku blajar..Adios..





Share:

5 comments:

  1. nampaknya si dia kenal awak dah tu heee~
    wow medical student.
    Semoga dipermudakan urusan :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. mungkin belum tau my dark side,hehe..
      thanks.

      Delete
  2. Wahaha all da best untuk semuanya mr cool. ^^

    ReplyDelete